Kiniečių virtuvė

Kiniečių virtuvė

Standartinė Svečias 2010 Spalio 07, 08:33, Atsakymo numeris: #56613

Sveiki. Noriu pasikonsultuoti. Su sese sugalvojome daryti kinietiska "vakareli", greiciau kinietiska vakariene. Labai megstu vistiena, todel ieskojau receptu su ja. Bet kad viskas labai vienoda. Vistiena supjaustyti kubeliaisi ismirkyti sojos su kazkuo padaze, krakmole, tada kepti su imbieru + darzoves. Noriu tikro kinietisko skonio. Gal koki receptuka turite? Gal zinote, kas yra tie daigai, kuriuos jie naudoja? Labai jau skanus... Ar ju yra musu parduotuvese?Kaip rasti. Busiu labai dekinga uz pagalba ir pranesiu, kaip sekesi ;)
Svečias
 

Re: Kiniečių virtuvė

Standartinė rudnosiukas 2010 Spalio 07, 08:56, Atsakymo numeris: #56615

O kas ta kiniečių virtuvė? Kinija milžiniška šalis, geografija jos irgi labai plati, kultūra, istorija, papročiai... Čia tik čili kinijos ir kokių čiukčių įkurtos, neva kitaicų valgyklos visokios bando įrodyti, kad kinai tevalgo viską smulkintą, saldžiarūgštį, su krakmolu ir bambukais. Bet jei darote vakarėlį ir susirinks svečiai teturintys stereotipų apie kinų virtuvę, tai jei paruošite ką nors kitokio, nei manoma priklausant kinams, tai liksite nesuprastas(-a).
rudnosiukas
Super aktyvuolis
 
Pranešimai: 545
Paskutinis prisijungimas prie diskusijų:
2011 Gegužės 30, 08:02

Re: Kiniečių virtuvė

Standartinė Svečias 2010 Spalio 07, 13:06, Atsakymo numeris: #56627

Aš konkrečiai turiu omenyje, kaip galima pagaminti vištieną kienietiškai? Domina receptai ir patarimai iš asmeninės patirties.
Svečias
 

Re: Kiniečių virtuvė

Standartinė Svečias 2010 Spalio 08, 08:30, Atsakymo numeris: #56644

Vistiena "marinuoji" su krakmolu ir soja, apkepi ir idedi ant pacio galo soju daigu marinuotu ir morku. Gali dar daugiau darzoviu paivairinimui. Skanu ir paprasta. Wuolia!!!
Svečias
 

Re: Kiniečių virtuvė

Standartinė Svečias 2010 Spalio 08, 08:49, Atsakymo numeris: #56645

+inau gerą receptuką! :) Vištieną pakepinti su česnaku. Truputį pakepinus sudėti šiaudeliais pjaustytas morkas, pjaustytas paprikas, šparaginės pupeles ir kepti. Baigiant kepti įdėti pomidorų padažo, sudėti medų ir šaukštelį krakmolo bei patroškinti dar kelias minutes.
Svečias
 

Re: Kiniečių virtuvė

Standartinė senas hrienas 2010 Spalio 08, 14:42, Atsakymo numeris: #56663

Gyvi skorpionai, turetu buti labai egzotiska net kinieciui. :lol: Neprisimenu kurioj ten provincijoj juos valgo.
senas hrienas
 

Re: Kiniečių virtuvė

Standartinė Saša Li-ya 2010 Spalio 11, 12:08, Atsakymo numeris: #56817

Ni hao! Ar jau šiandien valgėte?

Vietiniam impiratiško manoristarano kašike:

1. Adaptacyjai francūziški kruasančikai su kapūstai.
2. Wantonai Niu(jautiena) buljone.
3. Taliau traški (viduje minkšta) Beidzin antis su "lotoso lapai" blynais.
4."Liūtų galvos" su vėžių mėsyte.
5. Krevetės su fenikso uodegėlėmis Zha Fengwei Xia.
6. Arbūzų šaltibarščiai Shi Jin Gua Zhong
7. Pasirinkti jazminų arbata "Wan Hou"(bezdžionių karalius).
8. ...
Saša Li-ya
 

Re: Kiniečių virtuvė

Standartinė Svečias 2010 Spalio 11, 18:56, Atsakymo numeris: #56832

Vištos krūtinėlė su žemės riešutais -
Gongbao Jiding (Sičuanas)
------------------------------
500 g vištų krūtinėlių
Marinatas:
1/2 šaukštelio druskos, 1 šaukštas skysto sojos padažo, 1 šaukštas skysto sojos padažo,
1 šaukštas ryžių vyno arba sauso chereso, 2 šaukšteliai kukurūzų krakmolo, 1 kiaušinio baltymas,
3 džiovinti čili pipirai (neperdozuokit!), 3 česnako skiltelės, 5 cm ilgio imbiero šaknis, 90 g žemės riešutų, žemės riešutų arba kukurūzų aliejaus (kepimui).
Padažas:
1 šaukštas cukraus, 2 šaukšteliai kukurūzų krakmolo, 2 šaukštai tiršto sojos padažo,
1-2 šaukštai čili padažo, 1 šaukštas acto, 8 šaukštai sultinio, 1 šaukštas ryžių vyno.
-------------------
Krūtinėles supjaustykite 2 cm dydžio gabalėliais. Visus marinato komponentus sumaišykite, užpilkite ant mėsos ir palaikykite mažiausiai 1/2 valandos.
Iš čili pipirų išimkite sėklas ir sutrinkite. Česnaką, laiškinius svogūnus supjaustykite, imbierą smulkiai sukapokite.
Žemės riešutus paskrudinkite keptuvėje be riebalų, kol pasikeis spalva.
Sumaišykite visus padažo komponentus ir pasidėkite šalia. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, maišydami pakepinkite čili pipirus, česnakus ir imbierą. Sudėkite vištieną ir nuolat maišydami kepkite 1 minutę. Sudėkite laiškinius svogūnus ir maišydami kepkite dar 1 minutę, kol mėsos gabalėliai bus beveik iškepę.
Supilkite padažą ir maišydami troškinkite, kol padažas sutirštės. Baigdami įmaišykite žemės riešutus. Sudėkite į pašildytą lėkštę ir patiekite su ryžiais.
Svečias
 

Re: Kiniečių virtuvė

Standartinė Svečias 2010 Spalio 11, 20:01, Atsakymo numeris: #56834

Tiršta kukurūzų sriuba su vištiena -
Jirong Sumi Tang (Guangdžou provincija)
-------------------------
250 g apvirtos vištienos, 1 šaukštas ryžių vyno arba sauso chereso, 2 šaukšteliai sojos padažo,
250 g konservuotų kukurūzų, 1litras vištienos sultinio, 2 kiaušiniai, 1 šaukštas krakmolo,
2 laiškiniai svogūnai, sezamo aliejaus, druskos, pipirų
----------------
Vištieną supjaustykite juostelėmis. Sumaišykite su ryžių vynu bei sojos padažu ir palaikykite, kad įsigertų.
Šiai sriubai kukurūzus geriausia imti konservuotus. Kukurūzus nusunkite ir pusę jų sutrinkite elektrine trintuve.
Vištienos sultinį užvirinkite, sudėkite sutrintus ir nesutrintus kukurūzus. Išplakite kiaušinius ir maišydami supilkite į sriubą. Sudėkite vištieną ir viską pavirkite 5 minutes. Laiškinius svogūnus nuplaukite ir supjaustykite išilginėmis juostelėmis. Įpilkite kelis lašus sezamo aliejaus. Pabarstykite druska bei pipirais ir patiekite karštą.
Svečias
 

Re: Kiniečių virtuvė

Standartinė Svečias 2013 Spalio 07, 12:45, Atsakymo numeris: #97410

[url][img]
[/img][/url]
Svečias rašė:Vištos krūtinėlė su žemės riešutais -
Gongbao Jiding (Sičuanas)
------------------------------
500 g vištų krūtinėlių
Marinatas:
1/2 šaukštelio druskos, 1 šaukštas skysto sojos padažo, 1 šaukštas skysto sojos padažo,
1 šaukštas ryžių vyno arba sauso chereso, 2 šaukšteliai kukurūzų krakmolo, 1 kiaušinio baltymas,
3 džiovinti čili pipirai (neperdozuokit!), 3 česnako skiltelės, 5 cm ilgio imbiero šaknis, 90 g žemės riešutų, žemės riešutų arba kukurūzų aliejaus (kepimui).
Padažas:
1 šaukštas cukraus, 2 šaukšteliai kukurūzų krakmolo, 2 šaukštai tiršto sojos padažo,
1-2 šaukštai čili padažo, 1 šaukštas acto, 8 šaukštai sultinio, 1 šaukštas ryžių vyno.
-------------------
Krūtinėles supjaustykite 2 cm dydžio gabalėliais. Visus marinato komponentus sumaišykite, užpilkite ant mėsos ir palaikykite mažiausiai 1/2 valandos.
Iš čili pipirų išimkite sėklas ir sutrinkite. Česnaką, laiškinius svogūnus supjaustykite, imbierą smulkiai sukapokite.
Žemės riešutus paskrudinkite keptuvėje be riebalų, kol pasikeis spalva.
Sumaišykite visus padažo komponentus ir pasidėkite šalia. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, maišydami pakepinkite čili pipirus, česnakus ir imbierą. Sudėkite vištieną ir nuolat maišydami kepkite 1 minutę. Sudėkite laiškinius svogūnus ir maišydami kepkite dar 1 minutę, kol mėsos gabalėliai bus beveik iškepę.
Supilkite padažą ir maišydami troškinkite, kol padažas sutirštės. Baigdami įmaišykite žemės riešutus. Sudėkite į pašildytą lėkštę ir patiekite su ryžiais.
Svečias
 

Kitas

Grįžti į Maistas ir virtuvės paslaptys