Geriausias Cili troskinio receptas

Geriausias Cili troskinio receptas

Standartinė AbraKadabra1 2010 Rugsėjo 28, 15:24, Atsakymo numeris: #55951

Gal kas galetu parekomenduoti koki nebloga cili troskinio recepta? BUciau labai dekingas :)
AbraKadabra1
 

Re: Geriausias Cili troskinio receptas

Standartinė Bemiage 2010 Spalio 01, 14:19, Atsakymo numeris: #56241

internete, tam paciam youtube gali pasiziureti geru receptu, dar su video medziaga :)
Bemiage
 

Re: Geriausias Cili troskinio receptas

Standartinė deepsorrow 2011 Kovo 17, 18:38, Atsakymo numeris: #72055

Na čili tikrai skanus daiktas. Mano receptas būtų:

500 g – jautienos faršo (patariu pirkti spec. Parduotuvėse, arba jei perkate prekybos centre pirma išsirinkite mėsos gabalą ir paprašykite, kad jį sumaltų)
2 – vidutiniai svogūnai
2 – skardinės konservuotų pomidorų savo sultyse, be odelės geriau
1 – skardinė konservuotų pupelių (nepatariu pirkti su įvairiais padažais nes tik gadina skonį )
pagal skonį česnakų (aš paprastai dedu 6-7 skilteles)
1-2 aštrieji pipiriukai (švieži geriausia)
prieskoniai:
paprikos miltelių
kardamono
raudonėlio
baziliko
druskos

Procesas:

Pirma pakepiname(kepimui naudoju išskirtinai tik sviestą) prieskoniuotą(nepersistengiame) faršą, kai dings mėsos raudonumas, faršą supilame į puodą. Toje pačioje keptuvėje pakepame svogūnus(kubeliais), kol bus permatomi, sudedame česnaką (traiškytą) ir čili pipiriukus (kubeliais), pakepiname kol pasklis sodrus česnako kvapas, tada viska pilame į puodą su faršu. Turinį užpilame pomidorais, ir leidžiame pavirti ant silpnos ugnies. Prieš baigiant supilame pupeles ir likusius prieskonius, duodame truputi pavirti ir paragaujame, gal ko trūksta. Prieskonių niekada nematuoju, papraščiausiai dedu pagal skonį, arba pageidavimus. Jei manote kad troškinys yra kiek per tirštas(nors jis ir turėtų būti tirštesnis) patariu pilti pomidorų sulčių (tinka ir vanduo), jei per skystas galit bandyt tirštint su krakmolu.

Taigi pasigaminot masę o kaip ją patieksite jau išradingumo reikalas. Tirštą aš paprastai pateikiu tortilijose arba lavaše su sūriu, šviežiais pomidorais, agurkais ir salotų lapais. Dar galima suskystinus daryti sriubą tada irgi dedame sūrio, o priedui pakepintą prancūzišką batoną (tinka ir balta itališka duonelė) – supjaustome riekelėmis, keptuvėje su trupučiu sviesto pakepame česnaką, žiupsnelį raudonėlio ir dedame batoną, pakepame trumpai kol tik pradės keisti spalvą, tiekiame truputi pravesusius. :twisted:
Vartotojo avataras
deepsorrow
Super aktyvuolis
 
Pranešimai: 943
Paskutinis prisijungimas prie diskusijų:
2013 Rugsėjo 26, 20:13

Re: Geriausias Cili troskinio receptas

Standartinė Svečias 2011 Kovo 17, 18:52, Atsakymo numeris: #72056

mmmmm, skamba skaniai! verta isbandyti jauciu...
Svečias
 

Re: Geriausias Cili troskinio receptas

Standartinė Svečias 2011 Kovo 17, 20:09, Atsakymo numeris: #72065

deepsorrow rašė:Na čili tikrai skanus daiktas. Mano receptas būtų:

500 g – jautienos faršo (patariu pirkti spec. Parduotuvėse, arba jei perkate prekybos centre pirma išsirinkite mėsos gabalą ir paprašykite, kad jį sumaltų)
2 – vidutiniai svogūnai
2 – skardinės konservuotų pomidorų savo sultyse, be odelės geriau
1 – skardinė konservuotų pupelių (nepatariu pirkti su įvairiais padažais nes tik gadina skonį )
pagal skonį česnakų (aš paprastai dedu 6-7 skilteles)
1-2 aštrieji pipiriukai (švieži geriausia)
prieskoniai:
paprikos miltelių
kardamono
raudonėlio
baziliko
druskos

Procesas:

Pirma pakepiname(kepimui naudoju išskirtinai tik sviestą) prieskoniuotą(nepersistengiame) faršą, kai dings mėsos raudonumas, faršą supilame į puodą. Toje pačioje keptuvėje pakepame svogūnus(kubeliais), kol bus permatomi, sudedame česnaką (traiškytą) ir čili pipiriukus (kubeliais), pakepiname kol pasklis sodrus česnako kvapas, tada viska pilame į puodą su faršu. Turinį užpilame pomidorais, ir leidžiame pavirti ant silpnos ugnies. Prieš baigiant supilame pupeles ir likusius prieskonius, duodame truputi pavirti ir paragaujame, gal ko trūksta. Prieskonių niekada nematuoju, papraščiausiai dedu pagal skonį, arba pageidavimus. Jei manote kad troškinys yra kiek per tirštas(nors jis ir turėtų būti tirštesnis) patariu pilti pomidorų sulčių (tinka ir vanduo), jei per skystas galit bandyt tirštint su krakmolu.

Taigi pasigaminot masę o kaip ją patieksite jau išradingumo reikalas. Tirštą aš paprastai pateikiu tortilijose arba lavaše su sūriu, šviežiais pomidorais, agurkais ir salotų lapais. Dar galima suskystinus daryti sriubą tada irgi dedame sūrio, o priedui pakepintą prancūzišką batoną (tinka ir balta itališka duonelė) – supjaustome riekelėmis, keptuvėje su trupučiu sviesto pakepame česnaką, žiupsnelį raudonėlio ir dedame batoną, pakepame trumpai kol tik pradės keisti spalvą, tiekiame truputi pravesusius. :twisted:

cia tai vyras... tuoj isimylesiu :oops:
Svečias
 

Re: Geriausias Cili troskinio receptas

Standartinė deepsorrow 2011 Kovo 17, 21:22, Atsakymo numeris: #72069

Svečias rašė:cia tai vyras... tuoj isimylesiu :oops:


Neskubėkit dar neragavot gruziniško guliašo :lol: ar dabar jau ženisimės? :mrgreen:
Vartotojo avataras
deepsorrow
Super aktyvuolis
 
Pranešimai: 943
Paskutinis prisijungimas prie diskusijų:
2013 Rugsėjo 26, 20:13

Re: Geriausias Cili troskinio receptas

Standartinė Svečias 2011 Kovo 18, 15:23, Atsakymo numeris: #72117

Gruziniškas guliašas - jau įsivaizduoju taukuose plaukiojančius lašinių gabalus :D
Svečias
 

Re: Geriausias Cili troskinio receptas

Standartinė deepsorrow 2011 Kovo 18, 16:42, Atsakymo numeris: #72127

Svečias rašė:Gruziniškas guliašas - jau įsivaizduoju taukuose plaukiojančius lašinių gabalus :D


Ne modifikuotas lietuviškam skoniui ir ne su kiauliena(aš,kaip vyras, už kiaulę pabūsiu :lol: ) o su aviena :twisted:
Vartotojo avataras
deepsorrow
Super aktyvuolis
 
Pranešimai: 943
Paskutinis prisijungimas prie diskusijų:
2013 Rugsėjo 26, 20:13


Grįžti į Maistas ir virtuvės paslaptys