tik seimininkems

Re: tik seimininkems

Standartinė Cukieša 2010 Rugpjūčio 08, 14:08, Atsakymo numeris: #52592

Pekino antis 北京烤鴨 (beijing kaoya) –
specialiai šerta ir gaminta antis, pasižyminti ypač traškia odele. Dažniausiai ir valgoma ši odelė, kuri patiekiama su daržovėmis, padažais ir valgoma vyniojant į blynelius muxu. Anties mėsa sunaudojama kitiems patiekalams, o kaulai – sriubai gaminti.
Koldūnai 餃子 (jiaozi),
kurie įdaromi mėsos ir daržovių įdaru. Jie paplitę ir Japonijoje (gioza) bei Korėjoje (mantu), Kantone (gaauzi). Pagaminti koldūnai valgomi juos mirkant padaže, pagamintame iš sojų padažo, acto ir kitų ingredientų. Jiaozi gali būti patiekiami virti (水餃 shuijiao), virti garuose (蒸餃 zhengjiao), kepti keptuvėje (鍋貼 guotie).
Vontonai 餛飩 (hundun) –
panašūs į koldūnus, bet daromi iš plonesnės tešlos ir pasižymi kitokia forma. Visada verdami, ir dažnai patiekiami sriuboje.
Mantou 饅頭–
pyragėliai iš kvietinės tašlos, įdaryti mėsos, daržovių, žuvies ar saldžiu įdaru. Jie verdami garuose.
Cukieša
 

Re: tik seimininkems

Standartinė indrajaja 2015 Balandžio 29, 10:12, Atsakymo numeris: #99693

labai geras pagalbininkas virtuvėje - konditerinė mentelė Kaiser, tikrai galiu rekomenduoti :idea:
indrajaja
 

Ankstesnis

Grįžti į Maistas ir virtuvės paslaptys