|
|
|
Skyrybos: advokatai ar žinantys asmenys, patarkite
7 pranešimai(ų) • Puslapis 1 iš 1
Skyrybos: advokatai ar žinantys asmenys, patarkiteLabutis visiems,man labai reikia sužinoti vieną dalyką dėl skyrybų. Mano draugas ruošiasi skirtis su žmona, nes šeimos jau keli metai kaip nėra,ji gyvena su kitu užsieny. Esmė ta, kad reikia dalinti butą. Vaikų nėra. Draugas aiškina,kad kažkuris iš jų turi išmokėti kitai pusei kompensaciją už pusę buto. Jei teks mokėti jam, jis tų pinigų neturi. Jei jai, jis gavęs kompensaciją bus priverstas palaisvinti butą ir išeiti su tais pinigėlais. Šito jis labai bijo ir dėl to niekaip nesiryžta paduoti skyrybų. Noriu pasiklausti išmanančių žmonių, ar tikrai neįmanoma išsiskirti jei neturi pinigų išmokėti už pusę buto, ir ar tikrai žmogus turės tuoj pat atlaisvinti butą kai jam bus išmokėta už pusę to buto? Ar paduodantis skyrybų žmogus jau turi tvirtai apsispręsti ko jis nori: kad jis išmokėtų ar kad jam būtų išmokėta? Man kyla įtarimų, kad draugas truputį perdeda tų skyrybų sudėtingumą. Ačiū iš anksto už dalykines nuomones
Re: Skyrybos: advokatai ar žinantys asmenys, patarkiteJeigu butas pirktas esant santuokoje ir yra bendroji jungtinė nuosavybė, jis turės būti padalintas nutraukiant santuoką, nes antrą kartą tuo pačiu pagrindu į teismą kreiptis negalima.
Galimi variantai - butas lieka žmonai, o vyrui išmokama kompensacija už pusę buto arba atvirkščiai. Atsižvelgiama į šalių norus ir finansines galimybes. Ir po kompensacijos išmokėjimo tikrai tą dalį buto teks palaisvinti, nebent su buvusia žmona gražiuoju susitarsite, kad ji leidžia laikinai pabūti. Arba jei butas kelių kambarių, galima butą padalinti pusiau ir kiekvienas turės savo dalį (kambarį), o virtuve ir kitais patogumais dalysis pusiau. Ir taoks padalijimas įteisinamas oficialiai Registrų centre. Bet dažnai šalys pačios nenori tokių dalybų, nes tokia situacija tiesiog užprogramuota ateityje galimiems konfliktams.
Re: Skyrybos: advokatai ar žinantys asmenys, patarkiteBet kuriuo atveju, turtas - tik pretekstas.
Nereiškia, kad jis nenori skirtis. Reiškia, kad išsiskyręs nenori kitų įsipareigojimų.
Re: Skyrybos: advokatai ar žinantys asmenys, patarkite
Tai tiesa.
Re: Skyrybos: advokatai ar žinantys asmenys, patarkitePasileidusi,parase tiesiai,sviesiai ir atvirai! Tik va manau,kad atsakimas nepatiks,nes kai esi isimylejusi,kai tiki ir pasitiki tuo zmogumi-visa tai patiketi,yra beveik neimanoma!Labai noreciau,kad Jums TO,patirti ir isitikinti netektu.Sekmes.
Re: Skyrybos: advokatai ar žinantys asmenys, patarkite
Ačiū už sėkmę, man ji pravers. Nebesu įsimylėjusi, pilnai sutinku su Pasileidusia ir palieku "savą"bičą toliau spręsti dilemos apie skyrybas - tik jau be manęs...
7 pranešimai(ų) • Puslapis 1 iš 1
|
|