Bus skriaudžiama, bet vistiek tekės

Bus skriaudžiama, bet vistiek tekės

Standartinė Šarūnas 2011 Birželio 15, 08:02, Atsakymo numeris: #76178

Sveiki,

Taigi nutiko toks įvykis ir man reikia Jūsų patarimo. Draugavau aš su tokia panele, santykiai buvo tiesiog nuostabūs, buvau jau ir pasipiršęs, tačiau dažnai man minėdavo, kad aš jai per geras, kad man reiktų gražios ir išsilavinusios panelės, kol galiausiai išsiskyrėme. Po kiek laiko viskas susitvarkė, ji gryžo pas buvusį, o aš pas nieką :) , ir toliau labai gražiai bendravom, rodėsi, kad ji mano geriausias draugas. Po to sužinojau, kad ji susižadėjusi ir aš tikrai nuoširdžiai džiaugiausi už ją, tačiau prieš kokį puse mėnesio ji tapo labai liūdna. Na žinoma, kiek klausdavau išgirsdavau tapatį atsakymą - nieko . Na nenorėjau žmogaus kamantinėti ir taip viską palikau. Tačiau kai nesenai atėjau jos aplankyti, pamačiau kaip ji verkia, tada pradėjom kalbėtis kas yra negerai. Paaiškino man viską, jos sužadėtinis pradėjo prieš ją smurtauti, žeminti, na tiesiog elgtis kaip viduramžiais, kaip koks laukinis. Pasiūliau jam skirti ultimatumą arba tiesiog tarp jų viską užbaigti, tačiau ji pasakė, kad norinti, bet negalinti, nes viskas vestuvėms jau užsakyta ir nupirkta. Aš paklausiau, gal galiu viską išpirkti finansiškai, tačiau ji atsisakė, motyvavo tuo, kad nenori užtraukti gėdos savo šeimai ir kad taip ji pati save nusibaus už visus blogus darbus, žodžiu atkentės. Aš kaip geras draugas jai linkiu gero vyro ir nenoriu, kad jį tekėtu už tokio gyvulio. Taigi klausiu Jūsų mielieji, kaip jai įkrėsti proto, kad ji nedarytų šios klaidos ir nesusigadintu sau gyvenimo, dėl kažkokių įsitikinimų, manau ji verta šviesesnės ateities.
Šarūnas
Pažengęs dalyvis

Darnipora narys
Paskutinis prisijungimas prie diskusijų:
2012 Gegužės 12, 19:38

Reklama

Re: Bus skriaudžiama, bet vistiek tekės

Standartinė praeive 2011 Birželio 15, 12:47, Atsakymo numeris: #76194

tai jos zema saviverte :( normalus vaikinas jai per geras, o smurtautojas kaip tik...baisu.
niekas jai proto neikres, padeti galetu tik psichologas, nes tai gilios is seimos atsinestos problemos.
praeive

Standartinė Igni 2011 Birželio 15, 15:54, Atsakymo numeris: #76202

Tai jos pasirinkimas. Norėtų jį mesti - nuo altoriaus pabėgtų. Ji nenori. Matyt, traukia tas blogiukas, jeigu grįžo pas jį.
Mano draugė yra sakiusi apie savo vyrą; toks geras, kad net bloga, taip ir norisi jam užvažiuoti. Negerbė ir nemylėjo jo. Ne visoms tinka geri vyrai.
Nesigailėk tos merginos, ji pati pasirinko savo kelią. Tokio vyro jai reikia.
Igni

Standartinė Moteris_Ji 2011 Birželio 16, 10:07, Atsakymo numeris: #76226

Tavo noras suprantamas. Manau, kad tu daug kaip draugas dėl jos padarei: bandei perspėti ir padėti. Deja, neišgirdo, nes kitaip nepajėgia girdėti ir suprasti bei neleisti su savimi blogai elgtis.
Auka (leidžianti su savimi blogai elgtis) yra tuo pačiu ir agresorius (viduje už kažką labai pyksta ir kaltina save ar kitus , nors gali to sau neįvardinti). Apie tai galima pasiskatyti psichologinėje literatūroje. Vidinius konfliktus (pyktį, neatleidimą) žmogus turi pats išsispręsti. Vidiniai konfliktai kyla dėl daugelio dalykų, ir tai individualu, didžiausi sužeidimai ir palikimas iš šeimos. :) Mes kitų problemų, juolab neprašomi, neišspręsime - neįlysime į kitų žmonių mąstymą, širdį ir valią :), už juos negalime atleisti ir paleisti bei nebepykti už kąžką (tik jie gali žinoti už ką), t.y. nebūti auka-vidinis agresorius.
Esame ir galime būti atsakingi tik už savo veiksmus ir mąstymą.
Kai tai žinai, nebėra noro kito versti elgtis kitaip, nes supranti, kad žmonės elgiasi ir mąsto taip, kaip gali elgtis ar mąstyti. Mes neturime galios kitų pakeisti (įlysti į jų sąmonę ar pasąmonę ir padaryti ten tvarką). :) Žmonės visų pirma patys turi suvokti, kad kažkas su jais vyksta ne taip, paskui ieškoti atsakymų ir pagalbos pagalbos spręsti savo problemas.
Kiek suprantu iš savo patirties, mes padedame žmonėms su jais būdami, palaikydami sunkumuose, išklausydami, jų nesmerkdami ir nevertindami. Kartais užtenka išsikalbėti, kad problemos sumažėtų :), o kartais reikalinga specialsitų (psichologų, dvasininkų) pagalba .
Moteris_Ji

Standartinė Šarūnas 2011 Birželio 16, 11:24, Atsakymo numeris: #76228

Ačiū Jums už atsakymus.
Šarūnas
Pažengęs dalyvis

Darnipora narys
2012 Gegužės 12, 19:38

Standartinė Svečias 2011 Birželio 16, 13:31, Atsakymo numeris: #76231

manau, kad tau senai metas paleist tą merginą. nenupirksi tu jos savo užuojauta ar apmokėdamas neįvykusių vestuvių išlaidas
Svečias

Standartinė Svečias 2011 Birželio 16, 19:05, Atsakymo numeris: #76251

Ar tau neatrodo,kad tu durnas!!!
Svečias

Standartinė Arlanda 2011 Birželio 17, 13:56, Atsakymo numeris: #76276

Tas nuo kurio keliai linksta - gali smurtauti, keikti, gerti, svetimoteriauti, vartoti narkotikus ir visaip kitaip elgtis...O mergina/moteris bus salia..nes keliai linksta.
Tu planas B ar Z, patikek zinau ka sakau...taip ir tampys tave uz siuliuku...o tu 'gelbesi'. Geriau eik savo keliu, toliau nuo ju....
Arlanda

Standartinė Linute 2011 Birželio 18, 15:29, Atsakymo numeris: #76292

Sarunai, kaip draugas manau padarei viska, ka galejai. Pasiulei net finansines iseitis ir ji nesutiko.

Ji tiesiog nesupranta, kad ji turi pirma myleti save ir tik po to bus mylima kitu ...

Socialinis spaudimas deja pas mus yra didelis teketi, buti paklusniai vyrui ... net jeigu jis smurtauja ... ji bijo buti pasmerkta visuomenes/ seimos ...
Linute
Pradedantysis dalyvis

Auksinė darnipora narė
2011 Birželio 28, 21:48

Standartinė ??? 2011 Birželio 18, 15:39, Atsakymo numeris: #76293

Linute rašė:Socialinis spaudimas deja pas mus yra didelis teketi, buti paklusniai vyrui ... net jeigu jis smurtauja ... ji bijo buti pasmerkta visuomenes/ seimos ...

Is kur tokias nesamones istraukei??? Smerkia durneles, kurios paklusta smurtaujanciam vyrui ir tokias kaip tu, kurios tokias nuostatas palaiko!
???

Kitas

Grįžti į Kitos temos